Hverdagen i Puslegaarden

o  Stine Dam Jensen  o  Hvilshøj mark 68  o  9700 Brønderslev  o  Tlf: 22665904  o  Stine@puslegaarden.dk  o

Hverdagen i Dagplejen Puslegaarden.


For at opnå sunde, veludviklede, glade og tilfredse børn, mener jeg at hverdagen bør være præget af genkendelighed og rutiner, og det gør jeg meget ud af at praktisere.


Når jeg åbner kl.6.15 er morgenmaden klar til de børn der kommer. Jeg serverer morgenmad til kl.ca.7.30. derefter hygger vi med bøger, puslespil, perleplader eller lign. indtil vi ved 8.30 tiden spiser formiddagsmad (bestående af grove boller eller brød, samt forskelligt frugt).

Så er der tid til pottetræning. Dette er selvfølgelig alt afhængig af børnegruppens alder og lyst. Vi gør det til en hygge stund, hvor vi fx har bøger med eller sommetider tager vi også sangbogen med og synger lidt imens.

Derefter er der tid til at lege. Det kan være en planlagt aktiviteter eller aktiviteter som opstår udfra børnenes egne initiativer.

Jeg har hver dag en ide om hvad dagen kan indeholde af aktiviteter, men det er slet ikke altid

det går sådan. Børn har en fantastisk fantasi og giver hele tiden nogle gode

og sjove input til aktiviteter, hvilket jeg gør meget ud af at fange og hjælp med

at fuldende, både ved at støtte og vejlede men også ved at udfordre børnene.

Omkring kl.11.30 hjælper børnene med at dække bord og gøre frokost klar. Frokosten består af rugbrød med forskelligt pålæg, fisk og grøntsager. Vi får også engang imellem varmt mad til middag.

Derefter er det igen "pottehygge" tid, inden vi skal ud og have en dejlig og velfortjent middagslur. jeg ligger stor vægt på at børnene får en middagslur svarende til dets individuelle behov, og I, som forældre derfor kan få et veloplagt og udhvilet barn med hjem.

Når børnene vågner er der groft brød og frugt klar,                                                       og vi hygger med leg på værelset inden hentetid.